Activiteitenoverzicht

Cursussen en opleidingen

De volgende stap in jouw klim- en bergsportcarriére? Volg een (rots)klimcursus of een praktische (opfris)cursus Bergreddingstechnieken.

Volg een klimcursus in de hal of rots, een cursus reddingstechnieken of word kliminstructeur.

Cursussen

Klimcursussen

Voor mensen die willen leren klimmen in de rotsen en de touw- en zekeringstechnieken leren, organiseren we in het najaar de Beginnerscursus Rotsklimmen. Daarna kan je mee met onze klimweekenden en meer ervaring op doen. In het eropvolgende voorjaar is er de Vervolgcursus Rotsklimmen die je, met nog wat extra klimweekeinden, voorbereidt op het KVB-OV.
We mikken op het kunnen klimmen van goed behaakte routes in de gebruikelijke sportklimgebieden, zowel met toprope als meerdere touwlengtes (multi-pitch). Zie hier voor een overzicht.
Zoek deze activiteit op in de agenda

Cursus Bergreddingstechnieken

Ter voorbereiding van de zomervakantie en de Alpiene week geven we een (opfris)cursus Bergreddingstechnieken. Om een touwgenoot na een onverhoopte val uit de rotsen of een gletscherspleet te kunnen halen. Kijk hier voor meer informatie.
Zoek deze activiteit op in de agenda

Kadertraining

Met ons opleidingscentrum bereiden onze ervaren instructeurs en leercoaches, de daarvoor gemotiveerde voorklimmers voor op hun SKB- en SKI-licenties. En ons klimkader bij te scholen en te trainen organiseren we jaarlijks een kaderweekeinde (winter) en een kaderdag (zomer) om technieken te leren bij te schaven en benodigde licentiepunten te krijgen. Hiervoor ontvang je als kaderlid(-in-opleiding) een aparte uitnodiging.