Wandelen

Wandelen met de Regio Rijnland: Winterbivak, Alpiene week en klim-wandelweekenden

Wandelaars kunnen bij de Regio Rijnland terecht voor drie soorten wandelactiviteiten: Het winterbivak, de Alpiene week en de wandelweekenden in de Ardennen. Lees op de pagina’s over het winterbivak en de Alpiene week meer over die activiteiten. Hieronder vind je meer informatie over de klim-wandelweekenden.

Klim-wandelweekenden
Een aantal weekenden in het jaar combineren we klimmen en wandelen. Hiervoor hebben we weekenden uitgekozen waar de omgeving van het klimgebied ook mooi is om lange wandelingen te maken. Meestal is dit in de Ardennen, omdat we daar het vaakst naar toegaan om te klimmen. Welke weekenden dit zijn vind je in onze agenda. Er staat bij deze weekenden expliciet genoemd dat het ook een wandelweekend is.

De logistiek van de klimmers en wandelaars wordt gezamenlijk georganiseerd. Je vindt een link om je op te geven in de beschrijving van de activiteit in de agenda. Je geeft op het opgaveformulier aan of je meegaat om te klimmen of om te wandelen. Wil je allebei: een dag klimmen en een dag wandelen? Dat kan vaak ook. Geef dit dan bij de opmerkingen aan. We vragen dan wel een flexibele instelling voor het geval het niet lukt om het zo te combineren.

De organisator van het weekend zorgt voor zover mogelijk dat klimmers en wandelaars gezamenlijk carpoolen. Klimmers en wandelaars overnachten ook op dezelfde camping. Ben je met familie of vrienden en wil een deel wandelen en een deel klimmen? Dan kan je dus toch een deel van het weekend samen genieten!

De wandelingen zelf zijn geheel zelfstandig en onder eigen verantwoordelijkheid. Er is geen begeleiding aanwezig. De wandelaars kunnen zelf onderling bepalen waar ze willen lopen, hoe lang, enz. Vaak zijn er wel mensen die het gebied kennen en een wandelroute kunnen voorstellen. Vanwege de gecombineerde logistiek met de klimmers verzamelen de wandelaars aan het begin van het weekend bij het klimgebied. In veel gevallen is het het handigste om van daaruit een rondwandeling te maken en aan het einde van de dag met de klimmers naar de camping te rijden. Soms kan er echter naar de camping gelopen worden of kunnen afspraken gemaakt worden om elders opgepikt te worden. Voor de tweede dag geldt iets soortgelijks.

Er zijn voor wandelaars geen kosten voor de deelname aan deze weekenden. Ze dragen wel hun eigen kosten, zoals die voor de reis en de camping. Deelnemers moeten ook voor hun eigen eten, drinken en (kampeer-) materiaal zorgen. En als je een wandelkaart hebt van het gebied, neem deze dan ook graag mee. Daar moeten de wandelaars zelf voor zorgen.

Is er geen wandeling op de datum dat je wilt wandelen? Kijk dan ook eens bij de Sectie 50 Plus of bij de Zwerftochten.