Vervolgcursus rotsklimmen

Terug

Heb je tot nu toe in de rotsen vooral nageklommen en ben je jaloers op de voorklimmers, die altijd als eerste mogen? Of heb je in de hal leren voorklimmen, maar wil je dat nu ook buiten in de rotsen gaan doen? Tijdens deze cursus leer je voorklimmen in de rotsen en word je voorbereid op het zelfstandig klimmen. Deze cursus is ook geschikt als je de Alpen in wilt, maar alvast dichter bij huis de basis van het zelfstandig klimmen wilt leren. Of als je enige tijd niet actief bent geweest en je kennis en vaardigheden wilt opfrissen.

De cursus bestaat uit een theorie-avond, een praktijkdag en een klimweekend.

Vervolgcursus

Voor deelname aan deze cursus wordt van je verwacht dat je de basiscursus rotsklimmen recent met succes hebt gevolgd, of dat je het Klimvaardigheidsbewijs Indoor Voorklimmen (KVB-IV) recent hebt behaald, of dat je op een andere manier gelijkwaardige kennis en vaardigheden hebt opgedaan. Als blijkt dat je niet beschikt over de vereiste kennis en vaardigheden, dan kun je worden uitgesloten van verdere cursusdeelname. Ben je niet bekend met de inhoud van de basiscursus rotsklimmen of het KVB-IV, vraag dan naar de extra informatie over de vervolgcursus via cursus.regiorijnland@gmail.com. Daarin staat vermeld wat je verwacht wordt te kunnen.

Na deze cursus kun je ervaring opdoen onder begeleiding van meer ervaren voorklimmers. Nadat je ervaring hebt opgebouwd kun je de proeve van bekwaamheid voor het Klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen (KVB-OV) aanvragen en afleggen tijdens één van onze klimweekenden.

Het KVB-OV kan bij klimhallen, NKBV regios, klimverenigingen en SACs (Studenten Alpen Clubs) worden overlegd als bewijs dat je over de kennis en vaardigheden beschikt voor veilig en zelfstandig voorklimmen in de rotsen.

Meer informatie en contactgegevens kan je vinden onder inschrijven, kosten en locatie. Daar kan je je ook opgeven voor de cursus.

Zie de agenda voor de eerstvolgende cursus.