Basiscursus rotsklimmen

Terug

Heb je nog nooit eerder geklommen, maar je zou wel eens de rotsen in willen? Of je hebt de smaak van het rotsklimmen geproefd tijdens een vakantie-activiteit? Tijdens deze cursus leer je de beginselen van het rotsklimmen en word je voorbereid om met ervaren klimmers mee de rotsen in te gaan. Deze cursus is ook bedoeld voor iedereen die al wel in de hal klimt, maar daarnaast wil leren klimmen in de rotsen.

De cursus bestaat uit twee theorie-avonden, een praktijkdag en een klimweekend.

Basiscursus
Voor deelname aan deze cursus is geen voorkennis vereist. Je leert in deze cursus hoe je veilig iemand anders kan zekeren en hoe je op je eigen veiligheid let. En natuurlijk gaan we zo veel mogelijk klimmen!

Nadat je de basiscursus met goed gevolg hebt voltooid, kun je mee met de klimweekenden van Regio Rijnland. Als je daar wat ervaring hebt opgedaan, kun je overwegen je in te schrijven voor onze vervolgcursus rotsklimmen. Daar leer je voorklimmen in de rotsen.

Heb je al wel leren voorklimmen in de klimhal, dan kan je meteen meedoen met de vervolgcursus. Natuurlijk ben je ook dan welkom bij de basiscursus, als kennismaking met het klimmen in de rotsen. Houd er dan wel rekening mee dat je al veel van de technieken zal kennen, maar er is volop gelegenheid om er mee te oefenen.

Meer informatie en contactgegevens kan je vinden onder inschrijven, kosten en locatie. Daar kan je je ook opgeven voor de cursus.

Zie de agenda voor de eerstvolgende cursus.