Halklimmen

Terug

Halklimmer

Wat is het programma?

We klimmen één zondag per maand in oktober, november, december, januari, februari en maart van 13.00 tot 15.00 uur bij de Klimmuur in Haarlem. De data vind je in de Agenda. In het voorjaar gaan we een weekeind klimmen in België of Duitsland.

Voor wie is het geschikt?

  • Voor iedereen van 7 - 14 jaar die lid is van de regio en wil boulderen en klimmen, voor elk niveau is plek;
  • Kinderen en jongeren van de regio die willen ontdekken of klimmen wat voor hen is;
  • Kinderen en jongeren die overwegen om te gaan klimmen en lid te worden van de regio.

Hoe werkt het?

  • In de eerste week van het nieuwe schooljaar kun je je opgeven bij Job Jansen (jeugd.regiorijnland@gmail.com)
  • We houden geen wachtlijst bij, dus is je kind dit jaar niet bij de gelukkigen, schrijf je dan de eerste week van het nieuwe schooljaar opnieuw in;
  • Soms doen er kinderen een zondag niet mee en is er gelegenheid om een keer mee te draaien. Hou als je hier gebruik wilt maken zelf contact met ons.

Krijg ik klimles?

Bij het jeugdklimmen is instructie. Kinderen gaan afhankelijk van wat ze al kunnen lekker klimmen, doen oefeningen en spelletjes (bijvoorbeeld robotklimmen, geblinddoekt klimmen en snelklimmen). Uiteraard staat op een plezierige manier veilig leren klimmen voorop. In het weekeinde draait het behalve veilig op avontuur in de rotsen om alles wat er verder bij klimmen komt kijken: het buitenleven, zelf je tent opzetten, samen eten en spelletjes doen bij het kampvuur.

Materiaal

De regio heeft klimgordels en karabiners voor alle kinderen die meedoen. Klimschoenen zijn bij beginnende klimmers nog niet nodig, neem gymschoenen mee die bij voorkeur niet buiten gebruikt zijn. Wie ermee door wil gaan schaft eigen schoenen aan. De hal verhuurt ook schoenen. Het is aan te raden om soepele kleding mee te nemen, dat tegen een stootje kan.

Je bent jonger / ouder dan de leeftijdsgrens

De leeftijdsgrens is een indicatie. Voor ons, en jou, is het belangrijk dat je er aan toe bent om twee uur lang met een instructeur te klimmen. Als je twijfelt, overleg dan even met ons via de mail. Wij bieden geen andere activiteiten aan dan klimmen.

Wat kost het om mee te doen?

Voor de zes klimzondagen samen betaal je €60,00. Het weekeinde wordt apart afgerekend en kost waarschijnlijk weer € 50,00. Dat is exclusief lidmaatschap, klimkaart en verzekering, maar inclusief toegang tot de klimhal en een gordel met karabiner.

Moet je lid zijn?

Ja, uiteindelijk wel. Onze activiteiten worden gesponsord door de vereniging, dus door de leden. Je mag drie keer meeklimmen zonder lid te zijn, daarna verwachten we dat je lid wordt. Voor het buitenklimmen is het bovendien verplicht om een klimkaart aan te schaffen en je kind te verzekeren.

Meer informatie over de klimhal: Klimmuur Haarlem.

Jeugd Haarlem