Onze ereleden

De ereleden van NKBV Regio Rijnland:

 • Oud voorzitter Joop van der Leede
  Joop heeft zijn hele klimmende bestaan bestuursfuncties bekleed bij de NKBV en haar rechtsvoorgangers. Hij is jarenlang als instructeur actief geweest,  heeft geassisteerd bij het kinderklimmen en heeft meer dan 25 jaar achtereen de winterbivaks georganiseerd.

  Kortom,  een leven lang ten dienste van de vereniging.

 • Marie-José Wijntjes
  Marie José is decennia actief geweest voor NKBV en haar rechtsvoorgangers en loopt nog steeds vooraan als je even niet oplet. Zowel voor de landelijke organisatie als de regio zet zij haar beste beentje voor. Zij heeft een lijst van kliminstructeurdiploma's, zette zich in voor Vreemde Voettochten, was trektochtleider in de Alpen en ver daarbuiten, was penningmeester, geeft training aan de jeugd, gaat bijna altijd mee met de winterbivakken, is onlangs toegetreden tot de wandelcommissie en gaat nu weer even naar de Alpen voor haar sneeuwschoenwandeltrektochtleidersexamen.
  We zijn haar voordat ze ooit stopt, nu al eeuwig dankbaar.

 • Oud voorzitter Sid Houtman
  Sid heeft zich jarenlang zeer verdienstelijk gemaakt in het bestuur o.a. als voorzitter. Met zijn aanstekelijke enthousiasme heeft hij veel voor elkaar gekregen. Daarnaast is hij nog steeds druk met het begeleiden van cursussen, het organiseren van de alpiene week en het jaarlijkse klimfeest voor de jeugd. En hij helpt ook nog mee bij de jeugdtraining in Haarlem. En dan is hij ook nog eens een trouwe deelnemer aan het winterbivak.

 • Peter Boogaard
  Peter heeft zich jarenlang ingezet voor de Regio als instructeur, begeleider van de jeugdtraining, beheerder van het materiaaldepot en als vormgever en in stand houder van het Opleidingscentrum. Ook heeft hij zich ingezet voor veel  landelijke activiteiten van de NKBV. Hij is voor alle leden een inspirerend voorbeeld door zijn beklimming van de Mount Everest op 21 mei 2016, en daarmee het beklimmen van de Seven Summits.

PBerelid

September 2016: Voorzitter Dick Ooms benoemt Peter Boogaard tot erelid van regio Rijnland..

Ereleden

Joop van der Leede, Sid Houtman en Marie-José Wijntjes (2015)

 

p>