Vrijwilligers BBQ en benoeming van Peter Boogaard tot erelid

Vrijwilligers BBQ en benoeming van Peter Boogaard tot erelid

Peter Boogaard is benoemd tot erelid van de Regio en de vrijwilligers hebben genoten van de BBQ.

Peter Boogaard benoemd tot erelid.

PBerelid

Peter Boogaard hield voorafgaand aan de vrijwilligers BBQ in Bergschenhoek een boeiende lezing met fantastische foto’s over zijn succesvolle beklimming van de Mount Everest op 21 mei dit jaar, met een samenvatting van de andere toppen van de ‘Seven Summits” (de hoogste toppen van de zeven continenten) die hij de afgelopen jaren heeft beklommen. Peter is hiermee de tiende Nederlander die deze prestatie heeft geleverd (zie ook de nieuwsbrief van juni 2016 >> ).

PBerelid

Door zijn succesvolle beklimming van de Mt Everest is Peter Boogaard de tiende Nederlandse  Seven Summitteer.

PBerelid 

Na afloop van de lezing verraste onze voorzitter Dick Ooms hem met de toekenning van het erelidmaatschap van de regio. Dat ging traditioneel onder luid applaus gepaard met uitreiking van de bijbehorende trofee (een kei met een abseilacht en een tekstplaatje) en een oorkonde met de volgende tekst:

Het bestuur van NKBV Regio Rijnland heeft besloten te benoemen tot Erelid van de Regio: Peter Boogaard, wegens zijn jarenlange inzet voor de Regio als instructeur, begeleiding van de jeugdtraining, het beheren van het materiaaldepot, het vormgeven en in stand houden van het Opleidingscentrum, zijn vele inspanningen bij de landelijke activiteiten van de NKBV en zijn inspirerend voorbeeld voor alle leden door de beklimming van de Mount Everest op 21 mei 2016, en daarmee het beklimmen van de Seven Summits.

De voorzitter memoreerde dat het beklimmen van de Seven Summits op zich al een ongelofelijke prestatie is, maar dat het belang daarvan nog groter is omdat het andere klimmers inspireert, zoals topsport altijd breedtesport versterkt. Voor die bijzondere verdienste, gevoegd bij de vele activiteiten van Peter voor de regio en op landelijk niveau, is een erelidmaatschap de enige passende honorering, zo vond het regiobestuur. Peter werd vervolgens door de aanwezige andere ereleden, Joop van der Leede en Marie-Jose Wijntjes, welkom geheten als nieuw erelid. Ons vierde erelid Sid Houtman kon niet aanwezig zijn maar stuurde per email zijn felicitaties.
 

Het was zo gezellig bij de vrijwilligers BBQ dat de fotografe bijna vergat om foto's te maken.

 BBQ

 

 BBQ2016

 BBQ2016