Tiba Vroom 17e bij Bloc Masters

Tiba Vroom 17e bij Bloc Masters

Prima resultaten van Tiba Vroom en Lisa Klem bij Studio Bloc Masters, het grootste bouldertoernooi ter wereld.

In het weekend van 23 en 24 maart  drong Tiba Vroom als 9e door tot de halve finales van de Studio Bloc Masters. Daarmee schaarde ze zich voor het eerst tussen een flink aantal wereldtoppers. Uiteindelijk behaalde ze in de zware halve finale de 17e plek. De inspanningen tijdens de kwalificaties (4 uur boulderen, de moeilijkste 20 routes telden) bleken een dag later tijdens de halve finale een flinke tol te hebben geëist.
Ook de 14 jarige Lisa Klem, die net als Tiba bij Revolt Climbing in Leiden traint, behaalde een uitstekend resultaat: 26e. Daarmee was zij maar 6 plaatsen verwijderd van de halve finales.

Studio Bloc Masters in Darmstadt (Duitsland)  is het grootste internationale bouldertoernooi ter wereld met dit jaar zo’n 150 vrouwelijke en ruim 300 mannelijke deelnemers. Het geldt als opmaat voor de IFSC World Cups die op 5/6 april beginnen en is met name populair bij de Europese top en enkele grote namen uit landen als de VS, Korea en Japan. Tiba was de enige Nederlandse klimmer die doordrong tot de halve finales.

Het toernooi werd gewonnen door Anze Peharc  en wereldkampioene Janja Garnbret, beiden uit Slovenië.

Tiba was met een eerste en twee tweede plaatsen bij de Boulders 1-3 goed aan het jaar begonnen. Door haar tweede plaats bij Boulder 3 heeft ze twee wildcards voor World Cups verdiend. Daardoor mag ze meedoen aan de IFSC World Cups van Meiringen en Moskou (resp. 5,6 april en  12-14 april).
Lisa Klem domineert dit jaar bij de Nederlandse meisjes B jeugd, zit in Jong Oranje en gaat voor het eerst meedoen aan IFSC Youth World Cups.

Tiba_FotoCircuiClimbing

Foto: The Circuit Climbing