Kaderweekend Ardennen

Kaderweekend Ardennen

Net vòòr het statistisch koudste weekend van het jaar gingen de kaderleden van Regio Rijnland naar de Ardennen voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt van hun kennis en vaardigheden.

Verwachtingsvol met zijn allen enthousiast vroeg uit de veren kruipen om op tijd bij de rotsen van Dave te arriveren. Daar aankomen en dan snel alle materialen bijeenpakken om vervolgens in gestrekte draf naar de rotsen te gaan. Dat was het plan. Helaas temperde het weer het enthousiasme enigszins. Wat niet getemperd werd was de kwaliteit en inzet van de trainers en hun volgelingen.

Het door Annette organiseerde weekend was een samenzijn van onze regio en de Regio Oost-Brabant en zeker voor herhaling vatbaar. Gezelligheid ten top tijdens de verschillende onderdelen die geoefend / bestudeerd werden. De activiteiten werden door diverse deelnemers voorbereid en begeleid: Alpiene- en rotsbergreddingstechnieken (Rogier en Inge); voorklimval (Kees); touwtechnieken voor gevorderden (Bart); ingewikkelde casussen oplossen (Irene en Menno); college koudeletsel (Peter), hoe help je een bergwandelaar langs lastige stukken (Marie-José) en materiaalkennis update (Elout).

Tussen de activiteiten op zaterdag en zondag  was er ook nog het verplichte bierdrinken in de gezellige Chavée Hut. Naast het drinkgelag werd gezamenlijk gekookt (inkopen Irene en Menno) echter hier was nog wel sprake van een regioscheiding. Een puntje van aandacht voor de volgende keer, want de scheiding bleef de rest van de avond wel een beetje in stand.

Na een nacht met enig snurkgeweld werd het lager weer schoon opgeleverd, behalve één nog rondslingerende spijkerbroek. De inhoud van de zakken was genoeg geweest om ons hele gezelschap nogmaals te laten genieten van een avond aan de bar…

Als regio kunnen we weer wat blij zijn dat al deze vrijwilligers bereid zijn geweest om zich een leerzaam weekend nat te laten regenen. Wij zijn mooi weer een jaar lang verzekerd van veilige begeleiding bij alle activiteiten. Hartelijk dank allemaal.

 KaderWeekens2019