Kaderdag Bergschenhoek 11 februari

Kaderdag Bergschenhoek 11 februari

Onder barbaarse omstandigheden oefenden onze helden hun didactische vaardigheden en reddingstechnieken.

Halverwege januari was er een kaderbijscholingsweekend in Pont a Lesse. Er waren echter nogal wat kaderleden die zich hiervoor hadden afgemeld. Dit had helemaal niets te maken met de overnachting (lekker kamperen in de sneeuw) maar werd veroorzaakt door de griepgolf (ja ja). Voor deze watjes was er gelukkig een herkansing. Wederom onder barbaarse omstandigheden maar dit keer zonder overnachting en wat dichter bij huis, in Bergschenhoek.

BobEnJob

Om 9:30 ging de dag van start met het eerste programmapunt, koffiedrinken. Daarna werd de groep in tweeën gedeeld en moesten de instructeurs elkaars didactische vaardigheden van tips en tops voorzien. Buiten! Terwijl de sneeuwstorm rond de Monte Cervino gireerde. Gelukkig was er daarna pompoensoep in de krochten van de berg zodat iedereen weer een beetje op temperatuur kon komen.

StefanEnRene

Dick   Bob 

In de middag stortte de groep zich op de traverseberging, die zij nog niet al te vaak hadden geoefend. De door Stefan voorgestelde techniek werd uitgebreid getest en beoordeeld op haalbaarheid (hiervoor waren de omstandigheden optimaal). De eerste poging van Job en John werd  door Erik, Bob, Sid, Dick, Stefan, Pjotr en René uitgebreid becommentarieerd en diverse verbeteringen werden bedacht en uitgeprobeerd. Al met al waren de heren zeer tevreden over het uitgewerkte recept, maar hoopten zij allen dit kantklosproject nooit daadwerkelijk in de praktijk  te moeten brengen. Op deze slotconclusie werd geproost met gloeiend hete chocolademelk.

traverseredding