Eerste klimcentrum in Leiden open

Eerste klimcentrum in Leiden open

Op 20 februari heeft Boulderhal Kunststof haar deuren geopend. Het is een modern klimcentrum met de nieuwste grepen, goede trainingsfaciliteiten, een gezellige sfeer en uitstekende bar.

Er zijn genoeg makkelijke circuits om te ontdekken. Er zijn 10 circuits op kleur met in totaal 200 boulders. Elke week wordt één circuit vervangen om het interessant en uitdagend te houden. In een circuit kom je een groot scala aan hellingshoeken, bewegingen, grepen en modules tegen en krijg je een complete workout. De klimroutes zijn puzzels die je oplost met kracht, denkwerk en techniek. Anders dan bij sportklimmen heb je bij boulderen geen touw en klimgordel nodig. Dikke valmatten onder routes tot 4,2 meter hoogte zorgen voor veiligheid. In tegenstelling tot sportklimmen, komt bij boulderen veel minder kijken. Er is geen partner of diploma nodig. Iedereen kan zo aan de slag. Alleen komen is geen probleem, voor boulderen heb je geen partner nodig. Desalniettemin doe je boulderen zelden alleen. Samen puzzelen op een boulder en kijken hoe de ander het doet, maken boulderen een sociale sport.

Boulderhal Kunststof biedt techniek cursussen aan en er is een doorlopende trainingsgroep. Overdag is er ruimte voor klimgymlessen voor scholen, het houden van kinderfeestjes is mogelijk en klimmers van 8 t/m 17 kunnen op woensdag en zaterdag terecht in de trainingsgroepen voor de jeugd.

Boulderhal Kunststof ligt in het zuidwesten van Leiden, 1 km van Station Lammenschans, 2 km van de A4. De korte afstand tot de snelweg zorgt voor een snelle verbinding met Den Haag (10 min.), Rotterdam (20 min.), Amsterdam (30 min.) en Utrecht (30 min.).

Kijk voor meer info op hun website: www.boulderhalkunststof.nl.

boulderhal