ALV 22 maart

ALV 22 maart

Hoe was het op de Algemene LedenVergadering? Een zeer onvolledige impressie.

Terwijl de pensionado’s al gezellig aan de koffie zaten, kwamen de arbeiders om één minuut voor zeven hijgend binnen gerend. De opkomst was wat aan de magere kant, het bleek dat het bestuur bij wijze van experiment het ‘kom je ook naar de ALV’-belrondje dit jaar achterwege had gelaten.

Tot mijn verassing bleek onze voorzitter in een rolstoel te zitten. Maar gelukkig, het was een bergsportgerelateerd ongeluk dat hieraan ten grondslag lag. En nog beter: alles zal weer goedkomen, dus we hadden niet al te veel medelijden met Dick. Hij maakte optimaal gebruik van de omstandigheden en commandeerde Erik de zaal door om de NKBV-kalenders aan de vrijwilligers uit te delen. En dat terwijl Erik toch de secretaris is. Als de notulen wat aan de beknopte kant zijn, dan weet je hoe dat komt. Ondanks of dankzij zijn gebroken been liet Dick ontelbare agenda- en actiepunten in rap tempo de revue passeren. Kort samengevat kwam het erop neer dat eigenlijk vrijwel alle regioactiviteiten goed lopen. En met die voorjaarsklimweek komt het misschien ook ooit wel weer goed. Dankzij Annette hebben we nu ook speerpunten, helaas ben ik vergeten welke. Laten we hopen dat Erik dat tussen het uitdelen van de kalenders door toch snel even heeft kunnen noteren. Erwin berichtte ons dat de begroting enigszins gebukt ging onder de wat duur uitgevallen EHBBO training. Maar voor de volgende keer is al een goedkopere oplossing gevonden, de financiën kunnen we met een gerust hart aan Erwin over laten.

ALV2017

Dick kondigde aan dat hij wegens tijdgebrek zijn voorzitterschap zal neerleggen (hij gaat op zijn oude dag nog promoveren). Marlene had eerder het bestuur al moeten verlaten om belangenverstrengeling te voorkomen. Zij werkt tegenwoordig namelijk als medewerker opleidingen  op het hoofdkantoor van de NKBV. Gelukkig is er een voorlopige voorzitter gevonden, namelijk Job. Naar een nieuwe voorzitter wordt desondanks nog steeds gezocht want Job wil zich binnen het bestuur liever met wat meer praktische zaken bezighouden.

ALV2017EKantarctica

Na de pauze vertelde Erik ons over zijn avontuur op Antarctica. Hij heeft daar fantastische tourskitochten gemaakt. Gelukkig had hij slechts een paar procent van zijn 9000 dia’s meegenomen, maar die waren dan ook prachtig. Vooral de foto’s van de duizelingwekkend steile hellingen met daar onder de arctische oceaan maakten indruk. Weinig kans dat ik daar nog een bochtje op mijn ski’s zou durven draaien. Er waren ook een paar leuke filmpjes met afbrokkelende gletsjers en pinguïns die achter de boot aan zwommen. Erik, bedankt voor deze boeiende presentatie.

UrsulaAntarctica_EKEn dit was nog maar een matig steil hellinkje…