Alpiene week

Vorige

Ga je mee de bergen in? Een week lekker wandelen, klimmen, klauteren, fietsen en zonnen. Dit jaar gaan we naar het Saasdal in het kanton Wallis in Zwitserland.

Cursusbeschrijving

Een alpiene week is een verenigingsactiviteit waaraan jij met je eventuele gezinsleden zelf een invulling geeft. Je maakt deel uit van een groep leden, die met elkaar gemeen hebben, dat ze hetzelfde gebied voor hun bergsportactiviteiten hebben uitgekozen.Er is geen vast programma, er wordt geen instructie gegeven, er zijn geen vaste regels en je kampeert zelfstandig.

De deelnemers van de alpiene week hebben zeer uiteenlopende kennis, ervaring en ambitie. Dit betekent dan ook dat ieder zelf kan bepalen wat hij wil en kan doen. Niets moet!

Er zijn allerlei activiteiten mogelijk: van bergwandelingen tot hoogalpiene toeren, huttentochten, klettersteigen, rotsklimmen, mountainbiken en wielrennen. We hebben van tevoren geen kant en klaar programma met activiteiten. De plannen ontstaan tijdens de week. Iedere avond komen we bijeen, delen dan onze ervaringen van de dag en maken met elkaar nieuwe plannen voor de volgende dag. Wel is het aan te raden dat je van tevoren bedenkt wat je wensen voor de week zijn, zodat je ze voor een groot deel kan realiseren.

Toelatingseisen

De alpiene week is een initiatief van de NKBV Regio Rijnland. Lidmaatschapvan de NKBV is dan ook gewenst. Voor degenen die aan klimactiviteiten gaan deelnemen is lidmaatschap en een aparte bergsportverzekering verplicht. Vergeet niet je NKBV lidmaatschapskaart mee te nemen vanwege de korting die je daarmee in de hutten kunt krijgen en als bewijs voor je bergsportverzekering.Bij alle activiteiten in de rots is het dragen van een klimhelm verplicht.

Aanmelden

Aanmelden voor deze activiteit Aanmelden mogelijk tot 01.08.2021
Minimum aantal deelnemers 1
Maximum aantal deelnemers 50

Startdatum
24-jul-2021

Starttijd
00:00

Locatie
Saas Grund


Zwitserland

Programmatype
Alpinisme

Groep(en)
Meerdaagse activiteit

NKBV-leden € 10.00
Niet-leden € 10.00
Contactpersoon