Weekendwandelingen


Hierbij een nieuwe opzet van de wandelingen voor de regio Rijnland.
We gaan meer-daagse tochten maken, in Nederland of grensgebieden, waarbij een of meer overnachtingsadressen onderweg worden ingepland.
Deze opzet heeft het voordeel dat je uit meer en betere (lees:onverharde) trajecten kunt kiezen. Bovendien is het avontuurlijker: je komt op plekken waar je anders niet zo gemakkelijk zou komen en het loopt als op vakantie wanneer je aan het einde van de dag niet terug hoeft te reizen.
Het overnachtingsadres dat wordt geboekt zal om praktische redenen meestal eenhotel zijn op of dicht bij de route. Jeugdherbergen staan er weinig in landelijk gebied en de meeste b&b’s zijn ongeschikt voor groepen. Het kan echter ook voorkomen dat je in een groepsverblijf terecht komt.
Dit betekent natuurlijk niet dat je ook verplicht bent op dat adres te verblijven als je mee gaat. Misschien wil je liever op een camping in de buurt maar dit moet je dan direkt bij inschrijving meedelen en zelf organiseren. Ik regel alleen de overnachtingen op het in het wandelplan aangeven adres (of adressen).

Om dezelfde praktische reden is het aantal aanmeldingen beperkt tot maximaal 8 deelnemers. Bij minder dan 2 inschrijvingen gaat de tocht niet door.
Het spreekt vanzelf dat bij deze opzet tijdige aanmelding nodig is. Let dus op de genoemde termijn Reservering van kamers gebeurt op basis van logies en ontbijt in een tweebed kamer. Als je een 1-persoonskamer of familiekamer wilt moet je dat direct bij inschrijving meedelen.
Afhankelijk van de grootte van de groep zullen ook plaatsen besproken worden in een restaurant, bij voorkeur dat van het hotel. Voor eten en drinken onderweg moet je altijd zelf zorgen.

Tot slot: bedenk dat je op eigen risico (ook financieel) deel neemt. Eventuele kosten die het hotel vooraf aan mij in rekening brengt dienen per omgaande te worden betaald en annuleringskosten (bijv. door late afmelding) zijn voor eigen rekening.

De eerste tocht is op 22 en 23 februari a.s en we beginnen in het Noorden.
We vertrekken om uiterlijk 11.00 uur vanaf station Steenwijk en vandaar wandelen we 17 km naar Vledder, waar we overnachten. De volgende dag wandelen we naar Elsloo, eveneens 17 km. waar we uiterlijk 16.00 uur aankomen. Het is mogelijk om dit stuk te bekorten tot circa 12 km, als je eerder thuis wilt zijn.
Vanaf Steenwijk volgen we hoofdzakelijk het Friese Woudenpad tot Vledder, daarna over lokale paden naar Elsloo. We wandelen vrijwel uitsluitend door natuurgebieden met bos, veld en heide en enkele landgoederen en het terrein is grotendeels onverhard. Hoewel zandgrond kan het plaatselijk wat modderig zijn en stevig schoeisel is gewenst. De eerste dag is er waarschijnlijk wel horeca onderweg. De tweede dag niet.
Aanmelding voor deze tocht sluit op 1 februari 2020. Geef aan of je m/v bent, als stel reist en eventueel kamertype. Reken op circa €.55,- pp voor een tweepersoonskamer. Inschrijvers ontvangen na 1 februari bevestiging met ov-tijden en logieskosten.

Jaap Mels