Inschrijven, kosten en locatie

Inschrijven

Kijk in de agenda om te zien wanneer de cursussen plaatsvinden.

Om deel te nemen aan onze cursussen moet je lid zijn van de NKBV. Voor de cursussen is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Plaatsing gebeurt in volgorde van aanmelding.

Je meldt je aan door het onderstaande formulier in te vullen voor de cursus die je wilt volgen. Wil je meerdere cursussen volgen of meerdere deelnemers aanmelden, vul dan a.u.b. per cursus en cursist een apart formulier in. Kijk eerst even verderop deze pagina onder ‘Speciale aanbieding: Premium lidmaatschap’ naar onze aanbieding als je meerdere (klim-) activiteiten wilt doen dit jaar. Als je het premium-lid wilt worden, dan kan je dit aangeven op het formulier voor de basiscursus rotsklimmen. Je kan ook extra informatie vragen over de cursussen door een mailtje te sturen naar de coördinator, Michiel Zaaijer, via cursus.regiorijnland@gmail.com.

Formulier Basiscursus Rotsklimmen 2019 – Deelnemersbijdrage € 170,-

Formulier Vervolgcursus Rotsklimmen 2019 – Deelnemersbijdrage € 100,-

Formulier cursus Bergreddingstechnieken 2019 – Deelnemersbijdrage € 40,-

Na je aanmelding informeren wij je of er nog plaats is. Als er plaats voor je is, dan dien je zo spoedig mogelijk de deelnemersbijdrage over te maken op rekening NL87 INGB 0003 4397 23 t.n.v. Penningmeester NKBV Regio Rijnland. Je inschrijving is pas definitief wanneer je deelnemersbijdrage is ontvangen door de penningmeester!

Er kunnen buitengewone omstandigheden optreden waardoor we deelname van sommige deelnemers moeten afzeggen (bijvoorbeeld er vallen onverwacht instructeurs/begeleiders uit). Als dit gebeurt, storten we je deelnemersbijdrage geheel terug. Natuurlijk doen we er alles aan om dit te voorkomen.

Als je je uiterlijk 2 weken voor aanvang van de cursus weer afmeldt krijg je je betaalde deelnemersbijdrage geheel terug.

Kosten

In de cursusprijs zijn de volgende zaken inbegrepen:

 • deelname aan de cursusmomenten, onder begeleiding van onze instructeurs
 • gebruik van touwen en setjes (plus voor de basiscursus eventueel gebruik van helm, gordels en karabiners)
 • toegang tot de klimhal op de praktijkdag
 • naslagwerk voor theorie (digitaal – deels beschikbaar via NKBV website).

Niet inbegrepen in de cursusprijs:

 • reis- en verblijfkosten
 • verzekering voor bergsportongevallen (verplicht)
 • klimjaarkaart (verplicht voor basiscursus en vervolgcursus)
 • WA verzekering (verplicht voor basiscursus en vervolgcursus)
 • persoonlijke klimmaterialen (verplicht voor basiscursus en vervolgcursus)

Wil je graag vooraf meer weten over welke materialen je nodig hebt voor de basiscursus of vervolgcursus rotsklimmen, vraag dan naar de extra cursus informatie via cursus.regiorijnland@gmail.com.

Speciale aanbieding: Premium lidmaatschap

Als je van plan bent om na de basiscursus deel te nemen aan klimweekenden en daarna de vervolgcursus rotsklimmen, dan kan je veel besparen door te kiezen voor het zgn. ‘premium lidmaatschap’. Dit kost € 220 en bestaat uit:

 • deelname aan de basiscursus rotsklimmen
 • deelname aan de vervolgcursus rotsklimmen
 • deelname aan de cursus bergreddingstechnieken*
 • deelname aan alle klimweekenden* (t.w.v. € 25 per weekend)

Let wel: vervoer, overnachting, eten en overige kosten zijn voor eigen rekening, zoals hierboven beschreven.

*Voor de cursus bergreddingstechnieken en de klimweekenden is een voorwaarde voor deelname dat er voldoende plaats is. Deze activiteiten kunnen ook worden geannuleerd, b.v. bij te weinig deelnemers (cursussen) of instructeurs (klimweekenden).

Locatie

Alle theorieavonden vinden plaats op een locatie in de buurt van Leiden. De locatie wordt nader bekend gemaakt aan de deelnemers.

De praktijkdagen vinden plaats bij klimhal Monte Cervino, in Bergschenhoek. Dit geldt ook voor de praktijkdag van de cursus bergreddingstechnieken.

De klimweekenden van de basiscursus en vervolgcursus rotsklimmen vinden plaats in de Ardennen. De locaties van de klimweekenden staan o.a. vermeld in de agenda.